שירותי פיירול (Payroll) זוהי שיטת העסקה, שבה מנהל החברה שוכר חברה חיצונית שתהיה אחראית על שירותי משאבי האנוש שניתנים לעובדים בחברה ( נושאי השכר, תלושי השכר, זכויות העובדים, תנאים סוציאליים וכיוב’). השירות יכול לסייע לכל חברה באשר היא – אך מי שמשתמש בפיירול הן בעיקר חברות קטנות, אשר מעדיפות להוריד מעצמן עול ולהמנע מהתעסקות בכל נושא זכויות העובדים. הגיוס והמיון של העובדים נמצא באחריות החברה, ומהרגע שהתקבל העובד לעבוד בחברה – כל נושא משאבי האנוש שלו מרוכז במקום אחד ומתופעל עי’ חברה חיצונית שאחראית על נושאי השכר וגם משאבי האנוש. כך למעשה שירותי פיירול חוסכים המון משאבים לחברה עי’ תפעול עלויות של החברה החיצונית.
מה ההבדל בין פיירול לאומי ובינלאומי
ההבדל בין פיירול לאומי ובינלאומי הוא מאוד פשוט – בשירותי פיירולי לאומי חברה תשתמש כאשר היא פועלת בגבולות ישראל, ומעוניינת להסיר מעצמה את ה”נטל” ואת האחריות שכרוכים בתחום של יחסי האנוש של העובדים בחברה. לעומת שירותי פיירול בינלאומי מוצע לחברות אשר מעוניינת לפעול גם בחו”ל, ולהעסיק שם עובדים מטעמה. עובדים בחו”ל כפופים לדיני העבודה ולזכויות הסוציאליות שקבועות בחוק במדינה בה הם עובדים. אומנם החברה הישראלית אשר אחראית לגיוס וההשמה של העובדים, אך היא לא נדרשת להכיר את כל החוקים והנהלים שחלים באותה המדינה – האחריות בתחום זה עוברת לטיפול של החברה החיצונית. ובכך המענה לשאלה מה ההבדל בין פיירול לאומי לבינלאומי נענית בתשובה פשוטה, שחברה חיצונית מנהלת את כל העניינים ואין התערבות כלל בעניין.
שירותי מיקור חוץ ופיירול
שירותי מיקור חוץ הינה דרך נוספת להעסקה, כאשר בה כל האחריות על תהליך העבודה כולו מוטלת על חברה חיצונית – מגיוס העובד ושלבי ההשמה ולאורך כל ניהול העבודה, עד לשלב ההגעה לתוצר הסופי. בשיטה זו חברות נוטות להשתמש כאשר מדובר בפרוייקטים חד פעמיים, או כאשר החברה רוצה להרחיב את הפעילות שלה מעבר לגבולות השוק המקומי – ולעבור לפעול גם בחו”ל. שירותי מיקור חוץ ופיירול שתיהן שיטות די דומות כאשר נכנסת לתמונה חברה חיצונית שדואגת לכל הדברים מסביב והיא מניעה את כלל התהליכים שמורידים מנטל החברה כי יש מי שמתעסק מסביב בכל מה שדרוש לפעילות של החברה בתחום משאבי האנוש והשכר. שירותי פיירול נוחים מאוד לחברות וארגונים כי כך הן חוסכות הרבה משאבים וגם כסף ויכולות להשקיע אותו בדברים אחרים.