סקירה היסטורית קצרה
בשנת 1971, הוקמה איחוד האמירויות הערביות כפדרציה של אמירויות שונות. הדבר שאיחד בין השבטים הבדואים השונים – אשר התעשרו נוכח גילויי אתרי הנפט האדירים, היה הרצון לנצל את אותם מרבצי נפט באופן רווחי ויציב וכמו כן, להגן עליהם לאורך זמן מהשתלטות עוינת.
איחוד האמירויות הערביות היא פדרציה של שבע אמירויות שלכל אחת חוקים משל עצמה. האמירויות הינן:
|
|
|
|
|
|
|
מבחינה גאוגרפית, האמירות הגדולה ביותר מבין שבע האמירויות המרכיבות את איחוד האמירויות הערביות, היא אמירות אבו דאבי – עם שטח של כ-67,340 קמ”ר, אשר מהווה כ-87% משטח האיחוד – והיא גם משמשת כבירת איחוד האמירויות כולו.
על אף גודלה, מוקד התיירות והעסקים הפופולארי ביותר באיחוד האמירויות הערביות הינה דובאי, כאשר כשני-שליש מהמבקרים באיחוד שוהים בה. לאיחוד האמירויות הערביות מונה נשיא, זאיד בן סולטאן אאל נהיאן, ששלט ברציפות משנת הקמת האיחוד ב-1971 ועד למותו ב-2004. תפקידו המרכזי של הנשיא היה לשמור על האיחוד ולמנוע את התפרקותו בשל אינטרסים ולחצים המופעלים על האיחוד, מבחוץ ומבפנים.
לאחר מותו של הנשיא זאיד בן סולטאן אאל נהיאן, נבחר בנו, ח’ליפה בן זאיד אאל נהיאן, לשמש כמחליפו, אולם בשל מצבו הבריאותי הרעוע, מקבל ההחלטות בפועל היה נסיך הכתר מוחמד בן-זאיד אאל נהיאן, שטופח כיורש ונשלח כמיטב המסורת ללימודים באקדמיה הצבאית סאנדהרסט באנגליה ושם הוכשר לטייס.
רבים טוענים כי האחראי לשינוי המשמעותי ביחסי החוץ של איחוד האמירויות הערביות ובפעילות הפנימית נגד האופוזיציה במדינה (במיוחד נגד “האחרים המוסלמים”), הינו הנסיך מוחמד בן-זאיד אאל נהיאן.
שותפויות וסיוע מדיני
על אף שבעבר הייתה איחוד האמירויות הערביות ידועה כמקום נייטרלי יחסית, הנסיך בן-זאיד הוביל בשנים האחרונות מעורבויות הולכות וגוברות בעניינים אזוריים וכביכול “תפס צד” מול היריב האיראני אשר נמצא ממש מעבר למפרץ הפרסי השכן.
איחוד האמירויות דאגה להתחמש בנשקים בריטים, צפרתים ואמריקאים ושותפה כיום לברית אזורית אנטי-איראנית יחד עם סעודיה ומצרים.
יורש העצר, הנסיך מוחמד בן-סלמאן, מסעודיה והנסיך בן-זאיד מאיחוד האמירויות נחשבים כ”זוג מנצח” של חצי האי ערב. איחוד האמירויות מזרימה מיליארדי דולרים לסייע בתמיכת השלטונות במצריים ואף שותפה לשתי מדינות המנהלות מלחמה על אדמות לוב ותימן.
מצבורי נפט, כלכלה וקרן העושר
איחוד האמירויות הערביות הינה אחת המדינות העשירות ביותר מעולם, היות והיא יושבת על מצבורי נפט ענקיים, ובנוסף לכך, היא יודעת לנהל את משאביה בצורה המיטיבה עימה, ולא עם תאגידים בינלאומיים אחרים. מצבורי הנפט של איחוד האמירויות הינו מהשביעי בגודלו בעולם, ועל כן, מתאפשרת לה היכולת להתערב מבחינה אזורית בסביבתה.
שווי קרן העושר של המדינה עומד על יותר מ-850 מיליארד דולר.
לפי הערכות שנעשו ביולי 2020, האוכלוסייה באיחוד האמירויות עומדת על 9,992,083 תושבים. יש לציין כי המדינה מורכבת משני סוגים של אוכלוסיות נפרדות: אוכלוסייה אחת הינה האוכלוסייה האתנית המקורית של תושבי האזור המקוריים (על אף היותם מיעוט) ואילו האוכלוסייה השנייה הינה זרם הולך וגובר של תושבים זרים (בעיקר ממדינות דרום-מזרח אסיה הסמוכות) והם משמשים בעיקר כעובדים בשכר נמוך-יחסית במגזרי השירותים כמו תיירות, עבודות בית, בנייה וכו’. אחוז המהגרים במדינה מהווים כ-87.9% עפ”י נתוני האו”ם מ-2019.
מתוך מחשבה ודאגה ל”יום שאחרי”, כשיגמרו מצבורי הנפט הענקיים, איחוד האמירויות משקיעה סכומי עתק בפיתוח המדינה כמוקד עסקי אזורי לתאגידים בינלאומיים ע”י חקיקת חוקי עסקים נוחים ועלויות העסקה זולות, ואף באמצעות בנייה מסיבית של תשתית נוחה שאמורה למשוך אליה את תאגידים אלו. דובאי נחשבת ל”בירה עסקית” ותאגידים בינלאומיים רבים מחזיקים בה משרדים.
טכנולוגיות באיחוד האמירויות
בשנים האחרונות אימצה לעצמה איחוד האמירויות גישה בעלת “חזון ירוק” והביעה מחויבות לאזן את פליטות גזי החממה שלה עד 2050 (על אף שלא נעשתה התייחסות לגזי החממה שנוצרים נוכח מכירת ושריפת מיליארדי חביות הנפט אשר מופקות בה).
איחוד האמירויות הערביות אף חנכה כור גרעיני לחשמל שנבנה ע”י דרום קוריאה ומפוקח ע”י הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית והוא אמור לספק כרבע מצריכת החשמל של המדינה, על אף שמדובר בעלות גבוהה בהרבה מהשימוש בדלק שהיא מפיקה.
נוסף על כך, איחוד האמירויות השיקה בשיתוף פעולה עם יפן את “משימה למאדים” כחלק מהתחרות הגלובלית ההולכת וגוברת בתחום החלל. “משימה למאדים” הינה גשושית שאמורה להגיע אל כוכב מאדים בשנים הקרובות. ב-2017 מינתה איחוד האמירויות שר ל”ענייני בינה מלאכותית” והיא מנסה להיות מעורבת באמצעות השקעות גדולות במהפכות טכנולוגיות עכשוויות כמו תחבורה אוטונומית.
תעופה וביסוס האיחוד כיעד תיירותי ועסקי
מיקומה הגיאוגרפי של איחוד האמירויות, בין אירופה לאסיה, בנוסף לנפט שברשותה, מאפשרת לאיחוד האמירויות להפוך למוקד תעופה בין בירות אירופה השונות למזרח. חברות התעופה הגדולות של איחוד האמירויות הינן Etihad ו-Emirates, אשר נחשבות לשתי חברות תעופה מהמובילות והטובות בעולם, והן טסות לרוב מאירופה לאסיה וליעדים רחוקים יותר, תוך עצירה בחצי האי ערב.
האמירות דובאי מנסה למתג עצמה כיעד תיירותי לחופשה אקזוטית ומבטיחה לנופשי החורף של אירופה, טמפרטורות גבוהות ואטרקציות בילוי חמות. באמצעות השקעות גדולות במלונות, אטרקציות לתיירים ופתיחת סניפים מקומיים של מוזאון הלובר ושל מוזיאונים נוספים, הצליחה איחוד האמירויות הערביות להציב עצמה על מפת התיירות תוך כעשור אחד בלבד.
פעילותה של ‘אדקו’ ישראל באיחוד האמירויות
הרחבת פעילות עסקית למדינה מיוחסת כמו איחוד האמירויות עשויה להיות משימה מורכבת מאוד, במיוחד כשמדובר בהיבטים פיננסיים ומנהליים ולכן, חשוב לתת לסוגיות אלו התייחסות מקיפה בטרם הכניסה לשוק המקומי החדש.
למרות שאיחוד האמירויות הערביות הינה מדינה בעלת מיסוי ורגולציה אטרקטיביים לחברות, יש לזכור כי זוהי מדינה מיוחדת, שאין איתה ניסיון עסקי ישראלי רב. לאור חוסר ניסיון ישראלי מצטבר בהפעלת עסקים במדינה זו, מדובר בקרקע פורה לטעויות עסקיות אפשריות ולכן חשוב לפנות לגורם מקצועי מנוסה בתחום.
׳אדקו׳ הינה חברת ניהול פתרונות עסקיים גלובלית אשר פועלת ב-66 מדינות בעולם, כולל סניפים מקומיים באיחוד האמירויות הערביות. ‘אדקו’ ישראל הינה הנציגה הישראלית של קבוצת ‘אדקו’ העולמית שיושבת בציריך שבשוויץ, והיא מעניקה ללקוחותיה הרבים ייעוץ מקיף ומקצועי במגוון תחומים, וזאת גם ללא ישות משפטית במדינה המיועדת.
‘אדקו’ ישראל מספקת שירותי העסקה, ניהול אדמיניסטרציה ותפעול, שירותי גיוס והשמה גלובליים, ייעוץ פיננסי של סמנכ”ל כספים, שירותי פיירול ומשאבי אנוש ועוד. לכל חברה צרכים עסקיים שונים משל עצמה. בעזרת שירותיה של ׳אדקו׳ תוכלו למנף את חברתכם ולהרחיב את פעילותה העסקית באיחוד האמירויות תוך התמקדות במישור המקצועי בלבד ובצרכים האישיים של חברתכם!
תוכלו לפעול באפקטיביות מרבית תוך קבלת בטוחה שחברה בינלאומית מובילה כ-‘אדקו’ מטפלת עבורכם בנושאי החוקיים, רגולטוריים ומנהליים במדינה!
נשמח לשמוע על הפרויקט שלכם ולייעץ לכם מהו הפתרון האידיאלי עבור חברתכם!
צרו קשר עוד היום!