העסקת עובדים באוסטרליה

נמל סידני מואר

מאמרים בנושא

שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב facebook
תוכן עניינים

אוסטרליה היא מדינה מערבית בעלת מגזר עסקי מפותח מאוד. מרבית התעשייה מרוכזת בערי מישור החוף כמו מלבורן וסידני, שם ניתן למצוא מגזרים עסקיים כמעט בכל תחום שניתן לדמיין.

אוסטרליה מהווה כר פורה להזדמנויות עסקיות עבור בעלי עסקים ישראלים רבים המעוניינים לפתח את פעילותם העסקית מחוץ לישראל. אחד האתגרים המשמעותיים בעת אספקת שירותים באוסטרליה הינו סוגית העסקת העובדים ועל כן עולה השאלה – האם משתלם לבצע העסקה של עובדים? במידה וכן – מתי ובאיזו שיטה.

׳אדקו׳ ישראל – חברת ניהול המספקת פתרונות עסקיים ב-66 מדינות מסביב לעולם, וביניהן גם באוסטרליה! מהם המאפיינים החוקיים של שוק העבודה באוסטרליה? כיצד ניתן להעסיק עובדים באוסטרליה? מהן החלופות להעסקת עובדים באוסטרליה? על כל זאת ועוד תוכלו לקרוא במאמר הבא!

 

מהם המאפיינים החוקיים של שוק העבודה באוסטרליה?

אוסטרליה מרכזת את זכויות העובדים במסגרת חוק ה- ״Fair Work Act 2009״. חוק זה מסדיר את היחסים המקובלים בין עובד למעביד במקום העבודה, דהיינו – כיצד מעסיק נדרש לנהוג כלפי עובדיו, בין אם מדובר בשכירים במשרה מלאה, עובדים במשמרות, עובדי קבלן ועוד.

Fair Work Act מסדיר גם את דיני המגן הנהוגים במדינה, לרבות, קביעת שכר מינימום, קביעת תקנות בטיחות מינימליות לצורך שמירה על עובדים, איסורים מוגדרים בנוגע להתנהגות מפלה ועוד. במסגרת החוק, ישנה ועדה אשר מתכנסת מדי שנה בשנה, על מנת לעדכן את החוקים הקיימים בהתאם לתמורות בשוק העבודה, כאשר השינוי המשמעותי והישיר ביותר הינו גובה שכר המינימום.

בעקבות איסוף נתוני השכר במשק, שכר המינימום מתעדכן כל שנה. כך למשל, בשנה שעברה (שנת 2020) שכר המינימום עמד על 19.84 דולר אוסטרלי לשעת עבודה (כ-50 ש״ח לשעת עבודה). חוק נוסף שכל מעסיק הפועל באוסטרליה צריך להכיר נקרא ה-National Employment Standard.

חוק זה קובע זכויות סוציאליות נוספות, כמו למשל – מקסימום של 38 שעות עבודה שבועיות עבור עובד במשרה מלאה, חופשת לידה למשך שנה שלמה, 4-5 שבועות חופשה שנתיות בהתאם לצורת ההעסקה של העובד/ת (משרה מלאה או משמרות), וכמו כן, החוק קובע באיזו צורה המעסיק נדרש לבצע את הליך הפיטורין. חשוב מאוד לפנות לייעוץ מקצועי על מנת לוודא שהעסק הישראלי המתרחב באוסטרליה פועל בצורה אופטימלית במסגרת מגבלות החוק.

 

כיצד ניתן להעסיק עובדים באוסטרליה?

בשוק העבודה האוסטרלי קיימות שלוש דרכים מקובלות להעסקת עובדים:

 

העסקה ישירה

בשיטה זו החברה אחראית ושולטת על כל שלבי ההתקשרות העסקית עם העובדים -החל מאיתור, מיון, גיוס והעסקת העובדים. כתוצאה מכך, החברה יכולה לקבוע כיצד היא מעוניינת לנהל את שלבי הגיוס, מה יהיו הקריטריונים להעסקת העובדים, מהם הדרישות המקצועיות וכיוצא בזאת.

על אף היתרונות, העסקה ישירה מהווה משימה מורכבת וסיזיפית, וייתכן מאוד שעבור חברה ישראלית הפועלת באוסטרליה, אין את המשאבים והידע הדרושים על מנת לבצע העסקה ישירה בצורה אופטימלית.

 

מיקור חוץ

שיטה זו מומלצת בעיקר עבור לקוחות שצריכים לבצע פרויקטים החורגים מתחום מומחיותן העיקרי. מיקור חוץ מתבצע באמצעות התקשרות עם חברה חיצונית אשר אחראית לבצע את הפרויקט מקצה לקצה, החל מגיוס כוח האדם וכלה בהעסקתם ובעמידה בדרישות הפרויקט.

 

פיירול

על פי שיטת הפיירול, החברה הלקוחה אחראית על הגיוס וההעסקה של העובדים מבחינה מקצועית, ואילו חברת הפיירול אחראית לטפל בכל ההיבטים האדמיניסטרטיביים הכרוכים בהעסקה, ביניהם: תשלומי משכורת, עמידה בתשלומים הקבועים בחוק (בריאות, פנסיה וכיוצא באלה) התעדכנות בשינויים ברגולציה המקומית ועוד.

בשיטה זו, בדומה להעסקה ישירה, החברה שומרת על עצמאות מקצועית מלאה, תוך העברת הטיפול בבירוקרטיה לגורם חיצוני. באופן זה, חברות ישראליות יכולות להעסיק עובדים באוסטרליה ללא התעסקות בבירוקרטיה המקומית, תוך כדי שמירה על עצמאות ניהולית מלאה.

 

מהן החלופות להעסקת עובדים באוסטרליה?

העסקת עובדים מתאימה בדרך כלל לשלבים מתקדמים של הפעלת עסק בחו״ל, כאשר אין חשש שהעלויות הנובעות מההעסקה יפגעו ביכולת הצלחת העסק. טרם הקמת עסק והעסקת עובדים באוסטרליה, ראוי לבחון את היתכנות הצלחת העסק לפני שמשקיעים משאבים רבים בהתמקמות במדינה, וזאת באמצעות הכלים הבאים:

 

נציגי מכירות

נציגי המכירות יסייעו לחברה בפתיחת דלתות במגזר העסקי והגעה לקהלי היעד לצורך שיווק ומכירת המוצר או השירות. לפני הקמת תשתית עסקית שלמה, צוות מומחים מקומי יוכל לבחון את פוטנציאל המכירות.

 

הסכמי הפצה ובלעדיות

להסכמי הפצה ובלעדיות יתרון בולט בכך שהחברה לא צריכה להקים תשתית מסודרת עד שהיא בטוחה כי הדבר משתלם עבורה. בנוסף, עד לפקיעת ההסכמים – החברה יכולה להסתפק בנציגות מצומצמת במדינה, ועל ידי כך – לצמצם בעלויות.

 

זכיינות

החברה הישראלית יכולה לפנות לחברה מבוססת בתחום הפעילות הרלוונטי – ולפעול תחתיה כזכיינית. כך, ניתן להפיץ את המוצר תחת מותג מוכר באמצעות רשת ההפצה של החברה המקומית ולפרוץ לשוק במהירות.

 

שירותי ניהול והשמה

ניתן לפעול באוסטרליה ללא הקמת ישות משפטית וללא העסקת עובדים בצורה ישירה! באמצעות ניהול חיצוני של חברת המספקת פתרונות עסקיים גלובליים, ניתן לספק שירותים במדינה תוך צמצום העיסוק עם הבירוקרטיה המקומית.

שירותים אלו, כמו מיקור חוץ, פיירול, העסקה ועוד, מאפשרים לחברה להתנהל באוסטרליה, תוך שמירה על גמישות עסקית מקסימלית. במידה והחברה הישראלית תחליט שהיא מעוניינת להתמקם במדינה בצורה מסודרת – להקים ישות משפטית במדינה ולהעסיק עובדים באופן ישיר – היא תוכל לעשות זאת גם כן ולהיעזר גם כאן בשירותיה של חברת ניהול המספקת פתרונות עסקיים.

 

׳אדקו׳ ישראל – השותפה האידיאלית להרחבת הפעילות העסקית באוסטרליה

‘אדקו’ הינה חברת ניהול פתרונות עסקיים, מספקת שירותים ללקוחותיה ב-66 מדינות ברחבי העולם, בין היתר גם באוסטרליה. ‘אדקו’ מספקת שירותים רבים, לרבות ניתוח שוק, ייעוץ פיננסי, שירותי גיוס והשמה, העסקה באמצעות שיטות הפיירול, מיקור חוץ, ועוד. ׳אדקו׳ ישראל תספק לכם וודאות שהעסק שלכם עומד בדרישות הבירוקרטיה המקומית באוסטרליה.

צרו קשר ונשמח לסייע לכם בהרחבת הפעילות העסקית לאוסטרליה, תוך חסכון בזמן ומשאבים, מזעור סיכונים מיותרים העלולים לנבוע מתוך חוסר היכרות עם השוק המקומי וחוקיו, ובעיקר – נסייע לחברתכם להרחיב את פעילותה ברמה הגלובלית תוך מיקסום הרווחים!

צרו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!

שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב facebook